3
 

Bebeteca: normes d'ús

 

La bebeteca és un servei de la biblioteca per a la petita infància (de 0 a 3 anys) que inclou un espai adequat i un fons de llibres escollits per satisfer les necessitats de lectura i consulta de llibres dels més petits.

A la nostra biblioteca, la bebeteca és un servei de la sala infantil i juvenil, a la primera planta. Els seus llibres s'identifiquen amb el dibuix d'un cadell al llom, i al catàleg amb la signatura "blau-bebeteca". L'espai està decorat pels més petits, i també s'hi fan activitats com ara el contacontes o la projecció de dibuixos animats.

 

La Bebeteca... 

... és un espai de pau per vincular als bebès amb la literatura, establir lligams d’afecte mitjançant els contes i iniciar-se en el fantàstic món de la lectura mirant, escoltant, compartint...

... ha de ser un espai agradable i còmode. Per això té a disposició dels pares que ho demanin al taulell matalassos i butaquetes de goma per seure amb els petits.

... ha de ser un espai tranquil per tots els seus usuaris. No és una ludoteca, ni una zona de jocs, i els llibres i el mobiliari s'han d'emprar en la seva justa mesura.

... és només per bebès, que han d'estar sempre acompanyats dels pares o d'una persona adulta responsable. A la bebeteca s'han d'ensenyar també les normes d'ús de les biblioteques, com ara xerrar fluixet i tenir cura dels llibres.

Normes d'ús

  • Podran accedir nins i nines entre 0-3 anys.
  • Els pares o adults responsables sempre acompanyaran alsbebès iesfaran responsables d’ells.
  • La Bebeteca no és per jugar, és un espai diferenciat adequat per desenvolupari estimular els hàbits de lectura en els bebès.
  • Les normes seran las mateixes que les de la Biblioteca: parlar en veu baixa, respectar els llibres, guardar-los al seu lloc, etc.
  • A la Bebeteca, com a la resta de la biblioteca, no es permet beure, menjar, córrer ni xerrar pel mòbil.
  • Els matalassos o butaques s'han de demanar i tornar al taulell i els adults s'han de fer responsables. El mobiliari no és per pujar damunt ni per llançar-lo.

Comparteix

FacebookTwitterRSS FeedPinterest
dissabte, 24 octubre 2020 . Biblioteca Pública de Palma "Can Sales"